Helyi sport

2024.09.10. 21:26

A Presszó névre hallgató kengurubébi lett a Fino kabalaállata

Kedden délelőtt újra autóbuszba ült a Fino Kaposvár társulata, amely az Európában készülő Amerikai Egyesült Államokbeli UCLA egyetemi csapattal vívott felkészülési mérkőzést, s nagy csatában, öt szettes összecsapáson diadalmaskodott.

Fenyő Gábor

A találkozót Budapesten a Vasas Óbuda Folyondár utcai sportcsarnokában rendezték. Amit az UCLA csapatáról tudni kell, hogy az előző szezonban bronzérmesek voltak az amerikai egyetemi bajnokságban, s Európában kezdték meg a felkészülést. A mérkőzésen öt szettes csatát hozott, amelyet végül a Fino Kaposvár csapata nyert.

Hiányzott a kaposvári társulatból a műtétje után újra megsérült kubai Hernandes Hermes Quevedo, lévén a kórházban volt jelenése rehabilitációs kezelésen, Ugyancsak hiányzott betegség miatt Magyar Bálint, akit Laczó Bálint helyettesített. Csereként kapott lehetőséget az új francia légiós, Martin Djordjevics, Iván Bence és az új liberó, a saját nevelésű Csordás Bertalan. 

A Fino  társulata csütörtökön újra buszba ül, az úticél pedig ezúttal Szabadka. A szerb fellépés  lesz majd a főpróba az osztrák Hypo Tirol Innsbruck elleni Bajnokok Ligája-selejtezőnek; az első mérkőzést a jövő héten szerdán 18 órakor játsszák a Kaposvár Arénában, míg a visszavágó rá egy hétre, szeptember 25-én lesz Tirolban 19 órakor. A BL-selejtező között a Fino Mariborban vesz részt egy három napos nemzetközi felkészülési torán. Vasárnap utaznak majd haza, s kedden reggel már mennek is tovább Ausztriába.

A Fino Kaposvárnak lett egy kabalaállata: a kengurubébi a Presszó nevet kapta.

Fino Kaposvár–UCLA (USA) 3–2

Fino Kaposvár: Laczkó, Bögöly, Hubicska, Kalmár Á., Boldizsár P,, Novoselov. Csere: Bruno (liberó), Csordás B. (liberó), Iván B., Djordjevics. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics. Edző: Demeter András György.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában