Kézilabda

2024.09.15. 16:10

Egy ponttal tért haza a Csurgó Gyöngyösről

Kézilabda Küzdelmes mérkőzésen döntetlenre hozta idegenben a bajnokság második fordulóját a Csurgó KK. Az esélyesebbnek tartott Gyöngyös otthonában lépett pályára a somogyi együttes a K&H férfi kézilabda liga második fordulójában.

Fotó: MW

A találkozón gyengébben kezdett a Csurgó, korábbi játékosuk Markez 8. percben szerzett góljával 5:0-ra is vezetett a Gyöngyös. A gólcsendet végül Tufegdzic törte meg. Vladan Matics időkérése után javult Vladan Matics gárdájának játéka, de továbbra is több hibával folytatták a küzdelmet a házigazdák ellen, így 15:12-es eredménnyel vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrész elején nem kezdett rosszul a Csurgó KK, az újonnan igazolt játékos Brajovic Vojislav két góllal is betalált, de a félidő közepére visszaállt a 4 gólos különbség és további gólok hiányában ismét a hazaiak ragadták magukhoz az előnyt. Nem feladva küzdelmet két Füstös védés következett, amit góllal tettek értékesebbé a somogyiak, Herceg találatával felzárkóztak 28:27-re, majd Majstorovic üres kapus góljával végül az egyenlítés is sikerült.

Fél perccel a vége előtt Papp Tamás megszerezte a vezetést, ezzel először volt a Csurgónál az előny. Az utolsó gyöngyösi támadásnál kiállították Tóth Pétert, a hetest Gráf bedobta, így egyenlített a Gyöngyös. Az utolsó támadást Vladan Matics tanítványai vezették, de az már nem hozott gólt, így 29:29-re végzett a két csapat.

Folytatásban a Csurgó KK a Győr otthonába látogat jövő pénteken, ahol az első két fordulóban eddig veretlen újonc ellen kell pontot szerezni.

HE-DO Braun Gyöngyös – Csurgó KK 29:29 (15-12)

Dr. Fejes András Sport és Rendezvénycsarnok, 900 néző, V.: Altmár K., Horváth M.
Csurgó KK: Füstös – Kiss B. 3, Brajovics 3, Vasvári, Szeitl E., Herceg 6, Tufegdzsics 4 (2).
Csere: Holló B. (kapus), Zagar 3, Papp T. 3, Gábor M. 2, Tóth P. 1, Majsztorovics 4. Edző: Vladan Matics
Hétméteresek: 6/5, ill. 2/2.
Kiállítások: 10, ill. 12 perc.

Vladan Matics: – Tartottam a meccstől, mert a Gyöngyös nagyon összeszokott gárda, remek formában van, modern, gyors kézilabdát játszik. A rossz kezdés után végig futottunk az eredmény után, a döntetlen, azt gondolom, reális eredmény. Sok munka vár még ránk, de Gyöngyösön nem rossz az egy pont.
Bíró Balázs: – Iszonyatosan mérges vagyok. Harminc másodpercet vezetett az ellenfél, mégis ponttal távozik. Jelentős előnyt adtunk el, nagy hiányérzetem van. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában