Férfi kézilabda NB I.

2024.09.15. 14:51

Nagyot csatázott a pontért a Csurgói KK

Egy pontot szerzett a Gyöngyös vendégeként a Csurgói KK a férfi kézilabda NB I. második fordulójában.

Huszár Hajnalka

Fotó: Csurgói KK

Mindig nagy csatát vívott a két csapat egymással, de a Mátra alján eddig nem sok babér termett a somogyi csapatnak. Minden alkalommal ott a lehetőség, hogy ez a széria megtörjön, és ez most sem volt másként, nagyon akarta a sikert a somogyi gárda. Az esélyesebbnek mondott Gyöngyös kezdte jobban a találkozót hiszen záporoztak a hazai gólok és csak a 9. percben sikerült megszerezni  az első találatot:  Tufegdzicnek sikerült bevennie  Tomic kapuját (5-1). Innen egy kicsit kiegyensúlyozottabb lett a játék képe,  jól jött Matics mester időkérése. Sajnos sok volt a hiba védekezésben és támadásban egyaránt, így csak kicsit sikerült zárkózniuk Hercegéknek. (5-12) 

Gyöngyös-Csurgói KK
A sírból hozta vissza a Csurgói KK a meccset Fotó: Csurgói KK

A második játékrész elején  két gyors  góllal már ismét meccsben volt a Csurgó, de ehhez volt egy-két szava a hazai csapatnak is. A fiatal gyöngyösi balszélső Edwards parádézott és sorban dobta a gólokat. Visszaállt a négy gólos különbség, és úgy tűnt nem sikerül még pontot sem szerezni.(24-20)   De a Csurgó kapujában Füstös két bravúros védésével visszaadta a reményt, elől pedig azért jöttek a gólok Tufegdzic, Herceg és Tóth góljaival egy gólra jött fel a Csurgó, majd Majstorovic üres kapus góljával egalizált a Csurgó. (28-28) 

Az utolsó fél perc is tartogatott izgalmakat, hiszen Papp góljával átvette a vezetést a Csurgó, Tóth Pétert szabálytalanság miatt kiállították és az ezért kapott büntetőt Gráf értékesítette. Bár az utolsó támadást a Csurgó vezette, de ebből már nem született gól, így ismét döntetlennel zárult a találkozó. 

HE-DO B. BRAUN Gyöngyös–Csurgói KK 29–29 (15–12) 
Gyöngyös, 900 néző. V: Altmár, Horváth M. 
 Gyöngyös: Tomics – Lakosy 2, Markez 5, Potisk 3, Hegedüs M. 3, Bodor 1, Edwards  7 (3). Csere: Usik (kapus), Ubornyák 2, Jaros 2, Nagy Á., Gráf M. 4 (2), Jóga N.  Edző: Bíró Balázs.
Csurgó: Füstös – Kiss B. 3, Brajovics 3, Vasvári, Szeitl E., Herceg 6, Tufegdzsics 4 (2). Csere: Holló B. (kapus), Zagar 3, Papp T. 3, Gábor M. 2, Tóth P. 1, Majsztorovics 4. Edző: Vladan Matics. 
Kiállítások: 10, ill. 12 perc. 
Hétméteresek: 6/5, ill. 2/2 

Bíró Balázs: – Iszonyatosan mérges vagyok. Harminc másodpercet vezetett az ellenfél, mégis ponttal távozik. Jelentős előnyt adtunk el, nagy hiányérzetem van. 
Vladan Matics: – Tartottam a meccstől, mert a Gyöngyös nagyon összeszokott gárda, remek formában van, modern, gyors kézilabdát játszik. A rossz kezdés után végig futottunk az eredmény után, a döntetlen, azt gondolom, reális eredmény. Sok munka vár még ránk, de Gyöngyösön nem rossz az egy pont. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában