Helyi sport

2024.09.15. 16:14

Vereséggel zárták a második fordulót a bogláriak

Vereséget szenvedett idegenben a K&H férfi kézilabda liga második fordulójában a NEKA csapata. Sótonyi László tanítványai a bajnokságban tavaly harmadik helyen végzett MOL Tatabánya KC otthonában léptek pályára.

Fotó: MW

A kiélezett küzdelemben a bogláriak a második félidőben nyújtott teljesítményüknek köszönhetően ledolgozták a nagyarányú hátrányukat, ám három góllal kikaptak az esélyesebb házigazdákkal szemben. A találkozón először a bogláriak találtak kapuba, ám a hazaiak nem hagyták magukat és jelentős előnyre tettek szert. A félidőben a csapatok 23-15-ös eredménnyel vonultak öltözőbe. A szünet után tovább nőtt a különbség a hazaiak javára. Sótonyi László tanítványai ekkor megrázták magukat, és egymás után négyszer is betaláltak, ezzel csökkentették a hátrányt. Az utolsó tíz perc ismét tíz gólra nőtt a tatabányaiak előnye, ám a somogyiak ismét összeszedett támadásba kezdtek, ám végül a második félidőt is két góllal megnyerték Ludmán Marcellék.

MOL Tatabánya KC – NEKA 39–33 (23–15)

Tatabánya, Tatabányai Multifunkcionális Sportcsarnok, 1976 néző V.: Fekete T., Hajdu T.

NEKA: Podoba – Szücs B. 3, Kathi 3, Tóth L. 5 (1), Bugyáki 1, Kovács T. 5, Molnár R. 5 (3)
Csere: Mikler K. (kapus), Temesvári, Ludmán 2, Bali 1, Pintér B. 2, Tárnoki 2, Csanálosi 2, Gazsó 2, Zakor - Vezetőedző: Sótonyi László
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/4.

Kiállítások: 10 perc.

Sótonyi László: Gratulálok a Tatabányának a két ponthoz, a mérkőzés elején egy erődemonstrációt tartottak, ez meghatározta az egész találkozó képét. Én csak a második félidőben lehetek büszke a csapatomra, akkor jobban tetszett az, amit a pályán láttam. Bármilyen rendszert játszhatunk, ha nem vagyunk elég agresszívek, akkor nem fog működni a védekezésünk. Fiatal csapatunk van, nekünk minden mérkőzésből tanulnunk kell – a maiból is – több olyan játékosunk van, akinek ez volt a második NB I-es meccse, volt, aki meg volt illetődve ebben a csarnokban és túlságosan tisztelte az ellenfelet. Volt tartása a csapatnak, így nem lett komolyabb vereség.
Cristian Ugalde: – Az első félidőben jól működött a játék, de aztán jöttek a hibák, elsősorban a visszafutásban, ugyanúgy, mint a Szeged ellen. A második félidőben már cserélgettünk, próbáltuk újra megtalálni az egyensúlyt. Dolgoznunk kell tovább, örülök a két pontnak, de a Ferencváros ellen nehéz párharc vár ránk. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában