Közélet

2014.06.19. 17:20

Aláírásgyűjtés a siófoki kórház hátsó kapujának kinyitásáért

Címkék#siófok

A siófoki kórház könnyebb megközelíthetőségének érdekében kezdtek aláírásgyűjtésbe a városlakók, több idős, nehezen mozgó betegnek jelentene ez könnyebbséget.

Fónai Imre

 

Csak a másfél éve félbemaradt épületbővítés befejezése után térnek vissza a siófoki kórház hátsó kapujának a kinyitására – ezt válaszolta Inczeffy István, a gyógyító intézet főigazgatója. Lapunkat ugyanis megkeresték a kórház közelében, a foki-hegyi lakótelepen és a városrész más utcáiban élők azzal, hogy aláírásokat gyűjtenek a kórház hátsó bejáratának megnyitása érdekében.



Úgy érveltek: mára a legtöbb szakrendelés (labor, ambulancia, fizikoterápia, reumatológia, ortopédia, a regisztráció) az intézmény úgynevezett új, Foki-hegy felőli szárnyában kapott helyet és nagyon sok idős, nehezen mozgó betegnek jelentene könnyebbséget, ha onnan felől is megközelíthetné a kórházat, nem kellene nagyot kerülve a főbejáraton és az építkezés miatt félig-meddig lezárt udvaron, s a régi épületen át közlekednie. A lapunkat megkeresők hangsúlyozták: természetesen csak rendelési időben szeretnék a hátsó kapu megnyitását. Úgy vélik, az új bejárat elkerítése is megoldható volna.

Most több mint négyszáz aláírásnál járnak már, ugyanakkor néhány éve már kérték ugyanezt a betegek, de az előző főigazgató nem értett egyet vele. Inczeffy István most azt válaszolta: – A lakosság, főleg az idős és mozgássérült kórházkörnyéki lakosok kérését az intézmény vezetése természetesen figyelembe veszi és tiszteletben tartja. Minden állami intézmény elérhetőségét ellenőrzött körülmények mellett – az állami vagyon biztonságát szem előtt tartva – kell biztosítani.

Ennek a követelménynek jelenleg egy, portai szolgálattal ellátott bejárattal tudunk eleget tenni. Az építkezés, az átmeneti helyen lévő szakrendelések, a tervezett átalakítások miatt több portaszolgálat lehetőségének a biztosítását nem tartjuk kivitelezhetőnek. A beruházás befejezését követően a lakosság által felvetett kérést ismételten megtárgyaljuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!