Helyi közélet

2024.08.28. 11:06

Rádpusztára viszik értékeiket az idén a közfoglalkoztatók

A Somogy Vármegyei Kormányhivatal negyedik alkalommal rendezi meg a közfoglalkoztatást népszerűsítő rendezvényét, a Somogy Vármegyei Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásárt. A szeptember 28-i rendezvénynek idén a balatonlellei Rádpuszta-Gasztro Élménybirtok ad otthont.

Sonline.hu

Fotó: Kovács Tibor

A közfoglalkoztatók sokszínű termékek széles kínálatával várják az érdeklődőket, amelyek között főként mezőgazdasági termények (uborka, burgonya, hagyma, zöldségfélék, paprika, paradicsom, alma, körte, szilva, tökmagolaj, befőttek, lekvárok, szörpök), programok során előállított helyi sajátosságok, termékek (ajándéktárgyak, rongyszőnyegek, textiltermékek, levendulaolaj, levendulapárna, fonott kosarak, asztalosipari és faipari termékek) szerepelnek. A rendezvényen a Somogy és Zala vármegyei önkormányzatokon túlmenően részt vesznek a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság, az Országos mentőszolgálat és a Magyar Honvédség munkatársai, akik játékos feladatokkal, toborzással várják a látogatókat. Az állampolgároknak lehetőségük lesz igénybe venni a kormányablakbusz szolgáltatásait, és a tervek szerint népegészségügyi szűrésekkel is készülnek a szervezők. 

A kormányablakbusz is begördül Rádpusztára

A programot minden évben színesítik kulturális előadások, színpadi szórakoztató programok, ez ebben az évben sem lesz másként. A rendezvény családbarát hangulatban, hagyományosan, vásárjelleggel várja az érdeklődőket, mely rengeteg lehetőséget kínál a fiatalabb és idősebb látogatóknak egyaránt. 
A kiállítás kísérőrendezvényeként szintén negyedik alkalommal tartják meg az Országos Hal- és vadételek Főzőversenyét, ahova az ország különböző pontjairól érkeznek a csapatok. Lesz alkalom sétakocsikázásra, a gyerekek szórakozásáról pedig népi játékok, játszótér, állatsimogató, bohócműsor, rendőr-, tűzoltó-, és mentőautó-bemutató gondoskodik.
 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában