Oktatás

2024.09.15. 11:21

Görögországba utazhatnak tíz iskola diákja

Görögországba utaznak ősszel a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) diákjai az Erasmus-program segítségével. Szeptemberben és októberben négy turnusban közel 350 tanuló és 120 oktató indulhat az öt- vagy tíznapos útra.

Harsányi Miklós

A program célja, hogy a diákok és a tanárok betekintést kapjanak más uniós országok kultúrájából, szokásaiból, s megismerjék a tanult, illetve tanított szakma helyi fortélyait. A résztvevők ezen kívül idegennyelv-tudásukat is fejleszthetik a külföldi tanulmányút során. A KSZC pályázatának köszönhetően valamennyi, mind a tíz iskolájából útra kelnek a tanulók és az oktatók. A legtöbben a nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnáziumból. Ezen kívül a barcsi Dráva Völgye Technikum, a kaposvári Eötvös Loránd Műszaki Technikum, továbbá a Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum önálló pályázata keretében is bekapcsolódik a projektbe. 

Összesen 350 diák és 120 oktató vesz rész az őszi programban

Az Erasmus+ programon belül tavasszal újabb szakmai gyakorlatok indulnak. S akkor több mint 150 diák valamint 30 oktató vehet részt a szlovéniai szakmai továbbképzésben, valamint harminc tanuló hosszú távú, három hónapos görög, illetve szlovén gyakorlatra utazik. Két év alatt eddig körülbelül 350 fiatal és 50 oktató kapcsolódott a külföldi szakképzéshez kötődő programba.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában