Nyitott piacok napja

2 órája

Borral és jazzel csalogatták a vásárlókat a kaposvári piacra

A vásárláshoz ezen a pénteken hangulatos aláfestő zeneként jazz muzsika szólt a Kaposvári Nagypiacon, a nyitott piacok napja alkalmából. A kezdeményezéshez a kaposvári piac is csatlakozott.

Koszorus Rita

Ezért a megszokott kínálaton túl újdonságokkal is várták a betérő vásárlókat a piacon. – Az országos együttműködési fórum keretében rendeztük meg ezt a második nyitott piacok napját – mondta el a Sonline.hu-nak Kovács Sándor, a Kaposvári Nagypiac ügyvezetője. – A Nagypiacok Országos Szövetségének tagja vagyunk és ezt a rendezvényt erre az együttműködésre fűzzük rá. Közösen választottuk a szőlő és a bor tematikát, amelynek részeként dél-balatoni borokat és különféle csemegeszőlőket kóstolhatnak a vásárlók, Othello, rozé, és kétféle mag nélküli csemege fajtából lehetett szemezgetni. 

piac, hanzel, méz
A borok mellett csemegeszőlőt is kóstolhattak a piacon. Fotó: Lang Róbert

Bort is kóstolhattak az isteni nedű kedvelői: ifjabb Androsics Ferenc maga kínálta a legjobb borait és pezsgőit, de a Pócz pincészet is elhozta a balatonlellei Kishegyről a legfinomabb nedűit. 

Díjnyertes mézet is vásárolhattak a piacon

A borok és a szőlő mellett sajt, chili és méz is szerepelt a kínálatban. Utóbbit a többszörös díjnyertes Hanzel Róbert prezentálta. – Kilenc fajta mézet hoztam: akác, hárs, napraforgó, gesztenye, selyemfű és lépes méz is van nálam. Ez tulajdonképpen a méz legtermészetesebb formája, mégis többségében az idősebbek vásárolják, mondta a kaposmérői méhész. 

A piac ízeit sokan vitték haza kosaraikban, szépen fogyott a friss savanyúság, sokan álltak sorba a húspultoknál is, de sok almapaprikát is eladtak a kereskedők, ami a téli savanyúság egyik kedvenc alapanyaga. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában