Kézilabda

2024.08.25. 16:09

Bronzérmes a női ifjúsági női kézilabda-válogatott

Hat győzelemmel és egy verséggel a dobogó harmadik helyén végzett a magyar csapat a Kínában rendezett U-18 as ifjúsági női világbajnokságon.

, Bronze Medal - France vs Hungary, Women's Youth (U18) World Championship, Chuzhou, China, 25.08.2024, Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Fotó: Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Az addig veretlen nemzeti együttesünk a kínai világbajnokság elődöntőjében Spanyolország csapatával találkozott, ahol a magyarok gólszegény meccsen 19–16-os vereséget szenvedtek. 

A spanyolok ellen nem kezdtek jól Bohus Beáta tanítványai. Az 5. percben, 4–1-es hátránynál időkérés után is viszonylag sok hibával játszott a csapat, a spanyolok pedig a szünetig magabiztosan őrizték négy-öt gólos előnyüket (7-12).

A második félidő első felében – bár a támadógépezet mindkét oldalon akadozott – a hátrányt tartósan nem tudták csökkenteni a mieink. A játékrész derekán a magyar csapat a spanyolok hibáit is kihasználva fokozatosan csökkentette hátrányát, de két gólnál közelebb nem tudott kerülni. Az utolsó tíz percre fordulva megint néggyel mentek a spanyolok, akik végig vezetve nyertek 19–16-ra és így bejutottak a döntőbe.

Magyarország – Spanyolország 16-19 (7-12)

Csucsou, International Handball Hall, V.: Bolic, Hurich (osztrákok).
Magyarország: Grebenár, Lukács, Majoros (kapusok), Balogh 4, Bede, Fazekas 5 (3), Kacsó 4, Keceli-mészáros, Kriston 2, Mihály, Papp 1, Pálmai, Rédecsi, Seres, Varga, Vári. Edző: Bohus Beáta.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2.

Bohus Beáta együttese a harmadik helyért a Dánia által legyőzött Franciaországgal csapott össze vasárnap. Női ifjúsági válogatottunk végig vezetve, szoros végjátékban 25-24-re legyőzte a franciákat, így megszerezte a bronzérmet a kínai Csucsouban rendezett U18-as világbajnokságon.
A bronzmérkőzésen a NEKA akadémistái ismételten remekeltek. A találkozó első gólját Mihály Hanna szerezte, de a franciák fordítottak. Röviddel ezután Keceli-Mészáros Renáta is betalált, így már újra a magyaroknál volt az előny.
Franciaország kért hamarabb időt, ekkor már 11-8-ra vezetett a magyar válogatott. Ezután két alkalommal is négy góllal vezettek a mieink, a félidőben pedig három találat volt a különbség (16-13).

A második félidőben a franciák találtak be először, de a 38. percben újra négy góllal vezetett Magyarország. Franciaország felzárkózott, de Majoros Gréta kivédte Koestner Claire büntetőjét, így nem tudtak kiegyenlíteni. Sajnos a magyar válogatott az ezt követő támadásban sem szerzett gólt, így a francia időkérés után ismét Majoros Gréta védése kellett ahhoz, hogy ne legyen döntetlen az állás. Szoros mérkőzésen végül a magyar nemzeti együttesünk egy góllal legyőzte a francia válogatottat, és bronzéremmel zárta a világbajnokságot a kínai Csucsouban.

Franciaország – Magyarország 24-25 (13-16)
Chuzhou, International Handball Hall, V.: Kazanegra, Vujacsics (montenegróiak).
Magyarország: Lukács, Majoros (kapusok), Balogh 2, Bede 1, Fazekas 4 (2), Kacsó, Keceli-mészáros 5, Kriston 5, Mihály 1, Papp, Pálmai 1, Rédecsi 1, Seres 4, Szép, Varga 1, Vári. Edző: Bohus Beáta.
Kiállítások: 4, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.

A nemzetközi tornát a mieinket elődöntőben legyőző Spanyolország nyerte meg, miután a fináléban 23–22-re felülmúlta Dánia válogatottját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában