Ritmikus Gimnasztika

2 órája

A Magyar Kupa eredményeit hoznák az Országos Bajnokságon is az LSC Ritmikus Gimnasztika SE versenyzői

Kiváló eredményekkel zárták az év egyik legnagyobb versenyét LSC Ritmikus Gimnasztika SE versenyzői. A Magyar Kupa szereplés mérlegeként a felnőtt, és a junior csapat is az előkelő második helyen végzett a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség kiemelt I. osztályú versenyén, ahol az ország legjobb klubjai mérték össze tudásukat.

Navracsics Zsófia

A Magyar Kupa és egy felkészülési verseny után a hétvégén már az Országos Bajnokságra készülnek Balogh Orsolya tanítványai. Az elért eredményekről és az OB-n várt szereplésről a LSC Ritmikus Gimnasztika SE vezetőedzőjét kérdeztük.

Magyar Kupa
A Magyar Kupa ezüstérmes gyakorlata 

– Hogyan értékeli a Magyar Kupán elért eredményeket?
– A felnőtt csapat megőrizve tavalyi pozícióját nagyszerű versenyzéssel ismét a dobogó második fokára állhatott fel a magyar válogatott mögött. Nekünk ez volt a cél. A válogatott csapatában amúgy ott volt a mi egyesületünk egyik tagja, Farkas Júlia is, tehát tulajdonképpen aranyérem is került Kaposvárra Juli révén. A junior csapat is ezüstérmes lett és a többiek is remekül teljesítettek, így nagyon elégedett vagyok.

Magyar Kupa
LSC Ritmikus Gimnasztika SE felnőtt csapata a Magyar Kupa ezüstérmese
A junior együttes is a dobogó második helyére állhatott fel

– A fiatalabb korosztályból voltak újoncok a csapatban?
– Igen voltak. A gyermek csapatban voltak 2014-es születésűek, akik eddig nem vettek részt még együttes kéziszer versenyen. Nagyon szépen helyt álltak és remekül dolgoztak, ennek köszönhetően pedig bronzérmet nyertek.

A felnőtt csapat ezüstérmet szerzett. A csapat tagjai: Király Gréta, Korcsmáros Luca, Keszü Lili, Molnár Adél és Szerafin Gréta. A felnőtt aranyérmes csapat tagja volt Farkas Júlia, LSC-s versenyző, aki a magyar felnőtt együttes kéziszer csapat válogatott tagja, az MTK csapatában állt most szőnyegre kölcsönadással.

A junioroknál a Csernák Mirjam, Grózner Alexa, Mészáros Veronika, Szvitán Zorka, Vlasics Zorka összeállítású csapat szintén a dobogó második fokára állhatott fel.

A serdülők versenyében az LSC csapata a negyedik helyen végzett. A csapat tagjai: Hernádi Csenge, Geszti Kíra, Hirt Petra, Iberpaker Kata, Molnár Alíz.

A gyermek csapatok erős mezőnyében az LSC csapat a harmadik legjobbnak bizonyult az országban. A csapattagok: Bene Laura, Bödő Zora Bella, Pék Csenge,Szabó Nadin, Ütő Izabella.

A csapatokat felkészítették: Balogh Orsolya, Borbély Kata, Boros Ninetta, Kutnyák Nikolett.

A gyerek csapat bronzérmet szerzett a Magyar Kupa idei versenyén
Fotó: Morvai Tamas

A Magyar Kupa után az Országos Bajnokságon mérettetik meg magukat a LSC Ritmikus Gimnasztika SE versenyzői 

– Mit tudhatunk a továbbiakról?
– Az Országos Bajnokság van még előttünk, illetve a Magyar Kupa után részt vettünk egy kisebb meghívásos versenyen, ami azt a célt szolgálta, hogy az OB előtt legyen még a gyerekeknek egy főpróbája.

– Milyen célt tűztek ki az országos megmérettetésen?
– Az OB-n mindig több csapat vesz részt, mint a Magyar Kupán, de nagyon jó lenne, ha sikerülne az ott elért eredményeket megismételni. Ehhez az kell, hogy mindkét csapatunk két jól sikerült gyakorlatot mutasson be. Én bízom benne, hogy sikerülni fog, bár a gyerekek kicsit fáradtabbak mint a Magyar Kupa előtt.

– Hogyan készülnek a versenyre?
– Én minden nap a teremben vagyok, a csapatoknál pedig beosztás szükséges. Próbáljuk úgy megoldani, hogy heti háromszor, esetleg négyszer tudjon edzeni mindkét csapat. De változó, hogy mennyit tudunk készülni az gyerekek iskolai elfoglaltságai mellett, ám a felkészülés is remekül halad, így bízom benne, hogy a kitűzött célt elérjük az Országos Bajnokságon is.

az LSC Ritmikus Gimnasztika SE Serdülő csapata a Magyar Kupán
Fotó: Morvai Tamas

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában