Időjárás

2 órája

Napos hétfővel kezdjük a hetet

Hajnalban, reggel elsősorban az északkeleti és keleti területeken képződhet pára, köd, valamint rétegfelhőzet. Napközben inkább gomolyfelhők lesznek jellemzők, hazánk nagy részén több órán át süt majd a nap.

Fotó: maxbelchenko

Somogy vármegye térségében hétfőre frontmentes, nyugodt, őszi időjárási helyzet alakul ki. A hajnali párásságból sokfelé alakul ki délelőttre összefüggő, fokozatosan vékonyodó rétegfelhőzet. Eloszlásának időtartama bizonytalan, de több-kevesebb-szűrtebb napsütés országszerte valószínű. Napközben kissé élénkülhet a délnyugati légmozgás, ami gyorsítja a felhőzet eloszlását, illetve enyhe légtömeget szállít az országba. Kellemes hőmérsékletű időre van kilátás, a makacsabban rétegfelhős északi tájakon lesz hűvösebb.
Éjszaka csillagfényes, nyugodt, de sokfelé párásodó idő következik. A Dunántúl északnyugati, nyugati felén tovább élénkül, már erős lökések is kísérhetik a D-i szelet, így abban a térségben nem lesz jellemző a párásság és a hajnal is enyhébb lesz.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő reggel 15,
hétfő délután 20,
kedd reggel 12 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Kedden tovább élénkülhet, nyugaton, északnyugaton meg is erősödik a D-i szél, ami további enyhülést okoz. Az eleinte még szélcsendesebb keleti országfélre jellemző hajnali párásság délelőtt eloszlik. Változóan napos-fátyolfelhős idő ígérkezik. Az északkeleti határmegyék felett lehet délelőtt makacsabb felhőzet. Csapadék nem várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában